Marieke Haverlag

Over mij

Marieke Haverlag

Over mij

over mij

Marieke Haverlag

Mijn naam is Marieke Haverlag (1973) en ik woon, na ruim 20 jaar Amsterdam, in een klein eco-huisje met een tuin vol fruitbomen buiten de stad. Na de HBO-studie Personeel & Arbeid en de vervolgstudie Cultuur, Organisatie en Management aan de VU begon ik als bureauredacteur bij de NCRV. Als snel besloot ik te gaan freelancen omdat ik tot de conclusie kwam dat wat ik wilde niet in 1 baan te vinden was. Als freelance projectmanager coördineer ik sinds 2007 evenementen, campagnes en PR-trajecten. Met als hoogtepunt dat ik twee keer de perscoördinatie van SAIL Amsterdam (in 2010 en 2015) mocht doen. Een fantastische ervaring!

 

marieke haverlag

Over mij

Tijdens mijn freelanceopdrachten ben ik regelmatig in gesprek met leuke collega’s die niet meer helemaal op hun plek zitten en het lastig vinden om in beweging te komen. Daar wilde ik iets mee. Daarom ben ik na een basisopleiding Coaching in 2015 de Post Hbo-opleiding tot Loopbaan- en Bezielingscoach bij Adriaan Hoogendijk Coaching en Opleiding gaan volgen. Deze beroepsopleiding is geaccrediteerd door Cpion/Stichting Post HBO Nederland. Sindsdien werk ik als loopbaancoach èn als freelance projectmanager.

Ik ken het gevoel dat je een andere weg moet inslaan om je weer vitaal en energiek te voelen. Het loslaten, de onzekerheid en de sprong in het onbekende is regelmatig een zoektocht, maar uiteindelijk levert het me altijd meer vrijheid, energie en zelfvertrouwen op.

Omdat ik zelf weet hoe het is om ‘het weer te laten bruisen’ staan bij mij binnen het coachen aanmoediging, patronen onderzoeken, in beweging komen, grenzen verleggen en concrete acties centraal.

marieke haverlag

En verder…

Ik geniet van prachtig ingerichte hotellobby’s en van mooie liedjes in het theater. De tuin onder handen nemen en deze inrichten met lampionnen, veldboeketten en een mooi gedekte tafel. Maar ook naar het strand of bos gaan, een duik in natuurwater of een flinke wandeling. Gezellige cafeetjes met bier en bitterballen en lekker bijkletsen of op een terras met een goed boek. Fantaseren over de volgende vakantie is ook favoriet. Ik krijg inspiratie door allerlei workshops en cursussen te volgen binnen mijn vakgebied, dat houdt me scherp. En vrijwilligerswerk. Voor mij al jaren een mooie toevoeging om bezig te zijn met het aanmoedigen van talent en persoonlijke ontwikkeling bij kinderen en jongeren. Van commissiewerk bij Stichting Giving Back, tot vrijwilliger bij Challenge Day’s (Over de Streep) en het VU Coachcafé tot zwemles geven aan kleuters.