Marieke Haverlag

Over mij

Marieke Haverlag

Over mij

over mij

Marieke Haverlag

Mijn naam is Marieke Haverlag (1973) en ik woon al bijna 25 jaar in Amsterdam. Na de HBO-studie Personeel & Arbeid en de vervolgstudie Cultuur, Organisatie en Management aan de VU begon ik als bureauredacteur bij de NCRV. Als snel besloot ik te gaan freelancen omdat ik tot de conclusie kwam dat wat ik wilde niet in één baan te vinden was. Als freelance projectmanager coördineer ik sinds 2007 evenementen, campagnes en PR-trajecten. Met als hoogtepunt dat ik twee keer de perscoördinatie van SAIL Amsterdam mocht doen. Een fantastische ervaring!

marieke haverlag

Over mij

Tijdens mijn freelanceopdrachten kom ik regelmatig in gesprek met leuke collega’s die niet meer helemaal op hun plek zitten en het lastig vinden om in beweging te komen. Daar wilde ik iets mee. Daarom ben ik, na een basisopleiding Coaching, in 2015 de post hbo-opleiding tot Loopbaancoach bij Adriaan Hoogendijk Coaching en Opleiding gaan volgen. Sindsdien werk ik als loopbaancoach èn als freelance projectmanager. Recent heb ik mijn kennis aangevuld met een post-hbo tot ACT-trainer, een post-hbo tot Adviseur Diversiteit en Inclusie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en staat er een mastermodule ‘Psychologie in organisaties’ op de planning.

Ik ken het gevoel dat je een andere weg moet inslaan om je weer vitaal en energiek te voelen. Het loslaten, de onzekerheid en de sprong in het onbekende is regelmatig een zoektocht, maar uiteindelijk levert het me altijd meer vrijheid, energie en zelfvertrouwen op.

Binnen het coachen staan aanmoediging, patronen onderzoeken, in beweging komen, grenzen verleggen en concrete acties centraal.

marieke haverlag

En verder…

Ik geniet van prachtig ingerichte hotellobby’s, van de stad en van mooie liedjes in het theater. Maar ook van naar het strand of bos gaan, een duik in natuurwater of een flinke wandeling. Gezellige cafeetjes met bier en bitterballen en lekker bijkletsen zijn ook favoriet. Ik krijg inspiratie door allerlei workshops en cursussen te volgen binnen mijn vakgebied, dat houdt me scherp. En vrijwilligerswerk. Voor mij al jaren een mooie toevoeging om bezig te zijn met het aanmoedigen van talent en persoonlijke ontwikkeling. Van commissiewerk bij Stichting Giving Back, tot vrijwilliger bij Challenge Day’s (Over de Streep), het VU Coachcafé en het begeleiden van statushouders op de arbeidsmarkt.